Vizážista speciál s Petrem Lukešem

Krátké (zcela subjektivní) ohlednutí za dvěma týdny strávenými v Praze na kurzu Petra Lukeše. Jaké to bylo? Jaký byl Petr Lukeš? A stojí vůbec kurz za to?
Jedním slovem, jedním dechem – ANO.

Chtěla jsem zlepšit své vzdělání v oblasti šminek a na celé dva týdny jsem se vzdálila do matičky Prahy, abych se pokusila absolvovat kurz pod záštitou AVS.

V prvé řadě – kurz předčil má očekávání a to velmi. Není to nějaké tlachání o šminkách, ale 2 týdny usilovné práce, kdy se jeden člověk s asistentkou pokouší relativně malé třídě narvat do hlav co nejvíc informací. Po 14-ti dnech práce si odvezete hromadu popsaných papírů, hlavu velikosti pátrací balón a pokud projevíte aspoň trochu snahy, tak i certifikát o úspěšném absolvování. Ale certifikát není zadarmo – musíte obstojně napsat test a i obstojně nalíčit kolegyni.
Na samotném konci budete mít pojem o vizážistické výbavě, postupech, barvách a barevné typologii, ochutnáte z fotomakeupu, psychologie odívání, něco ze stylingu, ale i historie – retrostylů. Pochopitelně nasbíráte i spousty hodin praxe, abyste si teorii vyzkoušeli v reálu.
Po celou dobu kurzu vás bude obletovat příjemná víla/éterická bytost, vizážistka a stylistka, fotomodelka (a možná jsem něco vynechala, pardon) Natálie Hostačná, kterou znáte z reality show plné plastik a proměn. Natálka radí, pomáhá a je nepostradatelnou součástí celého kurzu – tvoří takové zázemí, je to pravá ruka Petra Lukeše a jeho druhé oči. Je dobré poslouchat její rady a sledovat ji při práci.
Petr Lukeš funguje jako vrchní kontrolor a kritik, ale také studna vědomostí ze všech možných oblastí, které se vizážistiky třeba jen okrajově dotýkají. Stejně jako vám práci zkritizuje, tak ji dokáže i řádně pochválit. Vždy ochotně poradí, klidně 5x zopakuje a 3x překreslí, když ho požádáte. Má svůj osobitý naturel, který vám buď sedne nebo ne. Má taky smysl pro humor a umí číst v lidech (takže opatrně ;) ). Věškerá ukázková líčení v průběhu kurzu tvořil on sám.

Pokud se chcete vizážistice věnovat a máte hlavu otevřenou, tak běžte na kurz a těšte se. Pokud chcete celému světu dokázat, že jste nejlepší, tak raději zůstaňte doma, protože tady pro nabubřelé Ego není moc místa.

Na závěr už jen  pár vět. Bylo mi ctí, podat si ruku s Petrem Lukešem a Natálií Hostačnou. Děkuji za všechny užitečné rady, o které se podělili. Ale tohle je jen začátek dlouhé cesty, tak uvidíme, kam až dojdeme. Všem kurzistkám z tohoto termínu přeji hodně štěstí a úspěchu. A třeba někdy příště na dalším kurzu… ;)

A takto vypadá certifikát – soukromá data byla smazána (příště vám možná ukážu, co jsem vytvořila na fotomakeupu ;) )

certM

posted in Ostatní by Bára

6 Comments to "Vizážista speciál s Petrem Lukešem"

  1. nuf wrote:

    Moc blahopřeju a těším se na nějaké tipy a fígle :)

  2. Bára wrote:

    nuf, děkuji ;) Určitě přidám něco k dobru, pokud bude zájem.

  3. viennettka wrote:

    Barunko, gratuluju! Zájem je velký, moc ráda se od tebe přiučím něco nového, pokud bude ta možnost :-) Rozhodně chci podobný kurz také absolvovat, ale to je ještě daleká budoucnost… Nicméně tvůj příspěvek mě velmi navnadil a zmírnil mé obavy, že to bude ztracený čas a vyhození peníze, jen si musím dobře vybrat učitele :-)

  4. Helen wrote:

    Jé, také moc blahopřeji a stejně jako nuf se těším na nějaké ty vizážistické fígle:)

  5. Lila Petra wrote:

    cauky Baru tys to tak krasne napsala …hele ty bys mohla byt spisovatelka stejna tak jako vizazistka :-) )) jj a ty ocka tady na strankach jsem poznala hned :-) ) tolikrat jsem je licila :-) )

  6. Štěpa wrote:

    Ahoj chci se jen zeptat, pracovali jste na kurzu se stětci Petr Lukeš? pokud ano jak se s nimi pracuje a jak si byla spokojena?:) chtěla bych si ji zakoupit, ale nikde nejsou žádné recenze. Díky

 
Powered by Wordpress. Design by Bingo - The Web Design Experts.